Uit welk soort materiaal worden mijn kasten gemaakt?

Onze kasten worden vervaardigd uit plaatmateriaal. De binnenkant van de kasten (ook wel corpus genoemd) heeft meestal een dikte van 16 tot 19 mm en is afgewerkt met melamine. Tegen een meerprijs kunnen ze ook worden uitgevoerd in multiplex met laminaat.

Afhankelijk van je budget kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren voor de deurfronten. Als je kiest voor kunststof deurfronten, kun je kiezen tussen melamine en laminaat. Visueel zul je nauwelijks verschil kunnen zien tussen de twee. Het verschil zit voornamelijk in de dikte, waarbij laminaat dikker is dan melamine en daardoor steviger en beter bestand tegen krassen.

Maar wat is dan het verschil tussen massief hout en fineer?

Een massieve deur bestaat uit 100% echt hout. Hierdoor is het gevoeliger voor uitzetting en krimp, wat betekent dat er iets meer ruimte tussen de deuren moet zijn. Fineer is een dunne laag echt hout die op plaatmateriaal wordt aangebracht. Fineer is iets budgetvriendelijker, terwijl het visueel nauwelijks te onderscheiden is van massief hout. Beide hebben prachtige houtafwerkingen waarbij de houtnerf voelbaar is aan het oppervlak.

MDF, gemaakt van houtvezels die samengeperst zijn met harsen, is een veelzijdig materiaal. Het is ideaal voor gelakte fronten en kan zowel in matte lak, poederlak als hoogglanslak worden afgewerkt.

Voor meer mogelijkheden en gedetailleerde uitleg over deze materialen, nodigen we je graag uit in onze showroom. Maak een afspraak met een van onze verkopers voor advies op maat en prijsoffertes die passen binnen jouw budget.