Uit welk soort materiaal kan ik kiezen voor mijn werkblad?

Een werkblad van kunststof laminaat is duurzaam en betaalbaar. Het is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen. Bovendien is het lichter dan een stenen werkblad, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen en te monteren is. Als alternatief kun je ook kiezen voor een werkblad van natuursteen. Hier zijn enkele van de meest populaire soorten:

 • Graniet
  Een natuursteen dat past in elke keuken. Graniet is een stevig materiaal dat redelijk zuur- en krasbestendig is. Let toch op met warme potten. Door deze rechtstreeks op je granieten blad
  te leggen kan er namelijk een thermoshock ontstaan. Dit zijn hele kleine barstjes in het blad. Als je dit een aantal keer herhaalt, kan het leiden tot een zichtbare barst in je werkblad.
 • Composiet
  Composiet kan je krijgen in een gladde of een matte versie. Het geeft je keuken een luxueuze uitstraling én geeft je het nodige comfort tijdens het dagelijks gebruik van je keuken. Composiet is namelijk een krasvast materiaal, heel homogeen van vorm (wat het heel hygiënisch maakt), met zeer veel mogelijkheden in kleuren en vormen. Composiet is een zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Let wel op met hete potten en zuren. Composiet heeft een dichtere structuur als graniet, maar is toch niet volledig dicht. Zuren kunnen dus langzaam in de steen trekken en schade veroorzaken. Enorm hete potten kunnen dan weer verkleuringen geven in je blad.
 • Dekton
  Dekton trekt de kop in kwaliteit van keukenwerkbladen. Het is een oersterk, én wondermooi materiaal. Het heeft namelijk alle voordelen van de bovenstaande steensoorten, maar het is ook vuurvast én heeft het de hoogst mogelijke krasbestendigheid op de markt! Ook is het zeer goed bestand tegen vlekken. Dekton werkbladen hebben veel mogelijkheden in kleur en reliëfs.

Benieuwd om deze materialen in het echt te bewonderen? Maak een afspraak en kom eens langs in onze inspirerende toonzaal.